Arkiv 2017

Program 2017

Söndag 9 april

Kristine Scholz piano och Anna Lindal violin

Magne Hegdahl Stykke uten navn (1985)

Christian Wolff Wade in the Water I och II (2015)

Jo Kondo Strands III  (1981)

Johanna Magdalena Beyer Suite for Violin and Piano (1937)

Magne Hegdahl (f 1944)

Christian Wolff (f 1934)

Jo KOndao (f 1947)

Johanna Magdalena Beyer (1888-1944)

Söndag 29 oktober

Ensemble Lipparella spelar musik av Kent Olofsson, Frescobaldi och Lisa Streicn.

Kerstin Frödin blockflöjter, Peter Söderberg luta och teorb, Louise Agnani viola da gamba, Mikael Bellini countertenor och Anna LIndal barockviolin.

Ända sedan starten har gruppen haft en inriktning på nutida verk för barockinstrument och countertenor. Avgörande för denna ovanliga profilering har varit tillkomsten av nya verk direkt för ensemblen, vilket har möjliggjorts genom samarbeten med en rad tonsättare.

Söndagen 19 november 

Barriärorkestern hade sin premiär 2015 på Fylkingen med verket Resilience-Ground Layer Modules. Vi kommer bland annat att få uppleva när Barriärorkestern framför verket "Gården" med nykomponerade musik-moduler av Ann Rosén med texter av Helena Boberg.

I Barriärorkestern spelar samtliga musiker KNÄMUDD och andra specialtillverkade elektroniska instrument parallellt med sina ordinarie instrument (stråkar, blås etc). Orkestern består av musiker och konstnärer utvalda för sin speciella kompetens och vilja att utmana, ta spjärn och använda sina egna barriärer för att utveckla musiken.

Medverkande vid denna konsert: Anna Lindal violin, Eva Lindal violin, Elsbeth Berg viola, Sara Sjödahl piano och dragspel, Matias Björnstad Karlsen saxofon, Sten‐Olof Hellström synt elektronik, Helena Boberg röst, Ann Rosén röst elektronik.


Söndag 14 maj

Ensemble Makadam höll en konsert/atelje och spelade fragment och bitar av Beethoven - ett första steg i ett nytt arbete med Beethovens skisser.

Lördagen den 2 december

Sthlm svaga

Andreas Hiroui Larsson - Trummor

Elsa Bergman - Bas

Emil Strandberg - Trumpet

Johan Jutterström - Tenor- och baritonsaxofon

Linda Oláh - Röst

Lisa Ullén - Piano

Magnus Granberg - Altsaxofon


Sthlm svaga spelar musik ur post-bop traditionen ytterst ljudsvagt.

Fredag 15 september

Skogen är en ensemble som verkar i ett gränsområde mellan samtida kammar- och improvisationsmusik. Den musik som uppstår ur förhållandet mellan komposition och improvisation, mellan individuella och kollektiva arbetsprocesser, är en djupt poetisk tonkonst som på ett lika diskret som till synes paradoxalt vis förenar enhet med mångfald, ordning med kaos och historia med samtid. Skogens musik har väckt internationell genklang, och deras senaste skivor, samtliga utgivna av det brittiska skivbolaget Another Timbre, har vid ett flertal tillfällen figurerat på välrenommerade musiktidskrifters årsbästalistor.

Anna Lindal: violin

Paula Hedvall: violin

Magnus Granberg: preparerat piano

Erik Carlsson: slagverk

Henrik Olsson: slagverk, elektronik

Petter Wästberg: elektronik


Söndag 10 december I

Khimaira och Skogen hälsar den annalkande vintern välkommen med ett musikaliskt program präglat av lika delar intensiv koncentration, uppmärksam stillhet och medryckande känslighet. På programmet står ett pinfärskt stycke av Magnus Granberg, Nun, es wird nicht weit mehr gehn, vilket delvis tar avstamp i ett par sånger ur Schuberts vinterresa, Der Greise Kopf och Die Krähe.

Kvällen till ära gästas ensemblen av den walesiska violinisten Angharad Davies och den schweiziska elektronmusikern d’incise.

Fredagen 29e september

Akt I:

Lina Nybergs akt inställd på grund av sjukt barn.

Istället spelar

Anna Lindal - Barockviolin

Akt ll:

J/L-Duo

Andreas Hiroui Larsson - Trummor och slagverk

Johan Jutterström - Saxofoner

Andreas och Johan har spelat tillsammans sedan 2003. Deras debutskiva Lovsång och hemlighet / Cerchio släpptes 2012 på Olof Bright.

Johan Jutterströms soloskiva 'Etyder' (Lethe, 2017) släpps även under kvällen.