PROGRAM

KHIMAIRA

projektplats

Sofiagatan 1

Söndag 3 november kl 19

Viva Black feat. Gretli & Heidi uruppför musik av Mirjam Tally och Jan Levander

Viva Black feat. Gretli & Heidi är ett unikt samarbete mellan trion Viva Black (Filip Augustson-bas, Eva Lindal-violin, Christopher Cantillo-trummor) och duon Gretli & Heidi (Carin Blom och Catharina Backman-glasharpa,glasskålar, flaskor och sång). 2017 kom deras skiva "Mal Sirine" som har fått ett mycket fint mottagande både i Sverige och internationellt. Musiken kan beskrivas som en blandning av jazz, impro och nutida.
Under hösten 2018 / våren 2019 har kompositörerna Mirjam Tally och Jan Levander skrivit musik för gruppen. Mirjam Tally är ett av de absolut intressantaste namnen bland nutida komponister, bl.a. Manifestpris-vinnare 2018, och Jan Levander är en välkänd "Crossoverkompositör" sedan många år tillbaka. Vid konserten på Khimaira kommer Mirjam Tallys stycke ”Hundred words for snow” och flera stycken, bl. a. "Diffractions", "Hambreus" och "A Question of Density", av Jan Levander att uruppföras.

Samarbetet mellan ensemblen och komponisterna har kunnat genomföras tack vare stöd från Kulturrådet.

Här är ett klipp från en konsert med Viva Black / Gretli & Heidi https://www.youtube.com/watch?v=8u0jqrYSAyA

Måndag 25 november kl 19

Erik Peters – live-elektronik

Peter Söderberg – gitarr, teorb, luta

 

Program:

Catherine Lamb – Point Wave

paus

Erik Peters & Peter Söderberg – Improvisationer

 

Catherine Lambs Point Wave är baserat på en serie utvalda toner i naturtonserien, där gitarrens lösa strängar är omstämda i enlighet med dessa. I högtalare klingar bearbetningar av de ljud som en mikrofon fångar upp i omedelbar anslutning till lokalen där musiken framförs; gränsen mellan exteriör och interiör suddas ut, musiken förankras i de omgivande (stads)ljuden och vice versa.

Erik Peters och Peter Söderberg har under de senaste tio åren genomfört en rad olika projekt med både egen musik – kompositioner såväl som improvisationer – och realiseringar av verk av bland annat John Cage, James Tenney och Alvin Lucier.

Sthlm svaga